30. joulukuuta 2011

Mennyttä ei takaisin saa

Vuosi vaihtuu jälleen huomenna uuteen. Edessä on uudet seikkailut ja uudet metkut. Ennen vuoden vaihtumista on hetki aikaa muistella kulunutta vuotta.

Toisin kuin tuleva, vuosi 2011 vaihtui lumisissa merkeissä. Tuomiojärven jäällä tallusteltiin useampi kuukausi. Näinköhän tänä talvena edes jäälle uskaltaudutaan...


Karvaisten ja karvattomien ystävien kanssa kävimme lenkkeilemässä ja paistelemassa makkaraa Jääskelän luontopolulla. Oli karvoja tai ei, jokainen tietää että luonnon helmassa käristetty makkara maistuu taivaalliselle.Noita jatkoi tunnollisesti pentujen kouluttamista yhteiskuntakelpoisiksi koirakansalaisiksi talven ja kevään ajan. Yksi toisensa jälkeen tuttavapiirin pennut kasvoivat kuitenkin isoksi, ohi Noidankin, ja alkoivat muistuttaa ulkonäötään ja käytökseltään enemmän koiria - Noidan mielestä. :) Noita on kärsivällinen, väsymätön ja skrode pennunriekuttaja, mitä tulee ulkona leikkimiseen. Sisätiloissa pentujen kohellus meinaa lähinnä stressata rauhaiseloon tottunutta Noitalaista. Aina kun pennut lähtivät pois kylästä, Noita kävi alistuneena tsekkaamassa tuhot pehmolelukokoelmassaan ja löntysti huokaisten ansaitulle levolle. 

Näyte Noidan ja Hertan pikkusievistä leikeistä ;)


 Hertta on söpö pisamanaama :)

Rankka työ vaatii veronsa..

Kevätkaudella päästiin treenaamaan upouuteen JATin halliin, Jattilaan. Kevät treenattiin jatko1-ryhmässä. Kehitystäkin tapahtui huimasti. Kevään lopuksi kyettiin jo suorittamaan useamman esteen sarjoja, kädessä kiinni olevasta koirasta kuoriutui varsin kivasti irtoava ja huolellisesti esteet suorittava agilitykoira.


kuvat Susanna Kangasvuo

Välillä osattiin ottaa rennosti.Poropaimennustapahtuma Kolarissa (4.-6.3.) oli yksi vuoden kohokohdista. Noita suoritti hyväksytysti poropaimennuskokeen omalla höpsähtäneellä asenteellaan. Tuomareilta tuli tuomio: "Hitaasti syttyvä, hauska koira. Haukku löytyi vasta porojen lähellä". Noita kävi morjestamassa poromiehiä aina paimennuksen lomassa.. ;)

Susannan ottamia ihania tunnelmakuvia Kolarista.kuvat Susanna Kangasvuo

Katselmuksessakin pyörähdettiin Helsingissä. Tällä kertaa menestystä ei meille tullut sen koommin ulkomuotoluokassa kuin mölli-tokossakaan, johon osallistuttiin Pihka-siskon omistajan Sirenen yllyttämänä. Sen sijaan äitikoira ja Ursa-sisko sijoittuivat omissa ulkomuotoluokissaan. Katselmustunnelmia kennel Omituisen blogissa. Oma kuvasaalis jäi kehnoksi sohjoisen lumisesta säästä johtuen.

Keväällä haahuiltiin ja haaveiltiin. Tulevasta kesästä tietysti.

Kesällä nautittiin Jyväskylän nätistä luonnosta. Noita sopeutui hyvin (toisin kuin edellisenä kesänä) kotiväen säännölliseen työssäkäyntiin, kun opiskelevat huoltajat siirtyivät kesätöihinsä. Uimaan hienohelmaa on turha yrittää saada. Hellepäivinä se nauttii kahlailusta matalassa rantavedessä, mutta edes vatsaa on turha yrittää kastella. :D

Syksyn tullen jatkoimme agilityn harrastamista jatko2-ryhmässä. Jälleen kehitystä on tapahtunut, mutta pakko tunnustaa, kevätkautta hitaammin. Möllikisat kuitenkin korkattiin, joskin oman haasteensa radan suorittamiseen toi se, että rataa oli tuomaroimassa Susanna, Noidan super lempi-ihminen, omistaja ja kasvattaja. Tuomarin moikkaamisen jälkeen rata meni, voisiko sanoa, että ekaksi kisaradaksi ikinä melko kivasti. :)

Syksyllä tuli hankittua myös uusi kamera, jonka innoittamana on harjoiteltu kuvaamista entistä ahkerammin. Ja kukapa olisi parempi harjoituskappale ja kuvauksen uhri, kuin Noita.Vuosi on ollut myös yhtä poismuuttajien hyvästelyä. Jo loppukeväästä pitkäaikaiset ystävämme Hevi ja Hertta omistajineen muuttivat Jyväskylästä pääkaupunkiseudulle. Loppuvuodesta hyvästelimme Adan ja omat ihmisensä, nämä kun jättivät Jyväskylän muuttaakseen Kokkolaan.

No onneksi Suomi on pieni ja kavereita pääsee tulevaisuudessakin treffailemaan, ei tosin tietenkään yhtä tiiviisti kuin ennen. :) Noita ja Ada ottavat mittaa karahkasta.


Vaan ei me masennuta...


...paitsi kun koittaa kynnenleikkuu!


Tai suihku!


Vaikka Noit tykkääkin agilitystä, tokoilusta ym. arvostetuista harrasteista, sen ihan lempilaji taitaa kuitenkin olla luonnossa vapaana lenkkeily: heinätuppojen haistelu, keppien kanniskelu ja järsiminen, olemattomien myyrien metsästäminen, jäniksen jälkien tsekkailu, kakkakikkaroissa pyöriminen ja sen sellainen mukava ulkona reipastelu. Siinä se on elementissään. Noita pitää itse visusti huolen siitä, että pysyy matkassa mukana. Sen verran itse toki pitää olla valppaana, että ymmärtää tulkita Noidan viestejä, milloin se merkkaa kanssakulkijat, milloin oravat. Kaikkia ei kuitenkaan kiinnosta tervehtiä välillä paskallekin haisevaa koiraa, joten parempi on huolehtia Noita omaan huostaan siksi aikaa, että ohikulkijat ehtivät sopivan matkan päähän. Ja oravat puuhunsa!


Katsotaan, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan! Toivottavasti paljon iloa ja onnellisia hetkiä. Paljon raitista ulkoilmaa ja lämpöisiä herkutteluhetkiä sohvalla koira kyljessä kiinni. Hyvää uutta vuotta kaikille tutuille ja tuntemattomille! Kenties koiramaisissa tunnelmissa nähdään myös vuonna 2012.


8 kommenttia:

 1. Hieno vuosi teillä on ollut! :)

  Hieno Noita! <3

  VastaaPoista
 2. SuihkuNoita :'D Sitä ne kakkakikkareet teettää, tutunnäköistä puuhaa. Meidän kakkakohokohta on tähän mennessä ollut Laajavuoren kätköistä löytynyt ihmisripuli, jotenkin ne eläinten tuotokset vielä sentään kestää... :D

  Kaikenmoista ihanaa teille vuoteen 2012!

  VastaaPoista
 3. Hieno vuosi hienolla koiralla! Pesukuva näyttää kovin tutulta. :D Iloa ja onnea ja hyviä tassutuksia teille ensi vuoteen! :) t. Elina & Niuniu P.s. Tuota toiseksi vikaa kuvaa piti katsoa muutamaan otteeseen, samaten Noita sienien välissä pitkospuilla istumassa. Kivoja kuvia kaikki, mutta nuo kaksi kyllä miun suosikit näistä, ihania! :)

  VastaaPoista
 4. Niin ja olittehan te vielä MH-kuvauksessakin elokuun lopussa.

  Mun suosikki on ehdottomasti tuo "Rankka työ vaatii veronsa"-kuva - voi Noitaa :) - ja teidän yhteinen tunnelmallinen sohvallaloikoilusessio.

  Kommentti ekalle Elinalle: Mullakin on karvaita kokemuksia ihmisripulista. Tuossa syksyllä Hippa hieroi metsässä itseensä antaumuksella sitä itseään, kaulakarvat ja selkä oli kaameassa savessa. Oli rattoisa hetki pestä koira sen jälkeen. ...ja se haju oli juurtunut Hippalaiseen, eikä lähtenyt edes parilla pesukerralla... Aijjai, tätä koiran omistamisen ihanuutta!

  Mielenkiinnolla seuraillaan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.

  Noidalle - ja muille karvakorville - rauhallista ja stressitöntä vuodenvaihdetta sekä iloisen riemuisaa Uutta Vuotta 2012!!

  VastaaPoista
 5. Hyvää uutta vuotta koko köörille!!! olihan vuosi, kiitos noidalle pentujen koulutuksesta, vähän taisi kyllä jäädä kesken.... ;) ihania kuvia!!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille toivotteluista! :)

  Kakkakikkarakeskusteluun sen verran, että kiesus sentään, harvoin on hävettäny yhtä paljon kuin taluttaa ripuliliisterissä yltä päältä olevaa koiraa kotiin tuota Tuomiojärven rantaraittia ihmisten kuhistessa vastaan kauniina kesäpäivänä. "Joo sori, se en ollut minä, se on tuo koira joka haisee..." Mieltä ylentäväähän oli myös samaisen koiran suhkuttaminen omassa suihkussa, kun viemäri ei vedä täydellisesti. Huoh. Lohduttavaa kuulla että kohtalotovereita löytyy.

  Susanna, aivan totta! Unohdin MH:n, mikä taisi johtua siitä, etten ole saanut vieläkään (!) yhtään kuvallista todistusaineistoa tapahtumasta... ;)

  Ja tosiaan, osalle kuvista kunnia myös Antille, jonka salamasormen käsialaa osa kuvista on! :)

  VastaaPoista
 7. Voih, Hippakin siis osaa nää kakkahommat :)

  Kun Oodi hommasi syksyllä sen ihmisripulikuorrutteen, niin muistan että pelkkä hihnan kiinnittäminen pantaan oli tuskallinen hetki kun tietysti kaulakarvat oli ihan siinä itsessään. Hetken jo mietinkin että onnistuisko multa sen verran tiukka käskyttäminen että saisin neitin kylppäriin asti Kortemäen läpi ilman hihnaa, luovuin kuitenkin ajatuksesta :D

  Mukavia suihkuhetkiä siis jatkossakin Noidalle ja Hipalle :D

  VastaaPoista
 8. Olipas mukava kuvareportaasi Noitavuodesta :-D Paljon rapsutuksia ja elämyksiä vuoteen 2012 systerille! t. Rohto-veikka laumoineen

  VastaaPoista