23. huhtikuuta 2012

Katselmus

Kevään ja koko vuoden yhdeksi must-jutuksi on kehkeytynyt katselmus, joka tänä vuonna järjestettiin Oulussa, Hiukkavaarassa 21.-22.4. Henkilökohtaisesti en ole näyttelyihmisiä, mutta katselmuksen tunnelmasta tykkään: siellä menestys ei ole tärkeintä, vaan se että näkee samalla kertaa monia hienoja koiria (ihmisineen), vanhoja ja uusia tuttavuuksia. 


Noita ei ollut lakata heiluttamasta häntäänsä, kun saavuimme paikalle sunnuntaina aamupäivällä. Intoa ja iloa riittikin tyttärellä sitten koko pitkän päivän - niin paljon että meinasi oma hymy jo jossain vaiheessa hyytyä neiti hyppypeppua esittäessä AVO1 narttujen kehässä. Kovin noitamaista oli ilakointi...


No, väläyksiä kauniista esiintymisestäkin nähtiin. Syytä meillä kuitenkin olisi treenata näyttelyliihottamista ja pönöttämistä - sekä oman siskon sietämistä ja läsnäoloa! 

Varsin kiva ja Noidan näköinen arvostelu kuitenkin haettiin kotiin. Tuomarina AVO1-narttujen kehässä oli Laura Siljander:
"2,5-vuotias narttu, joka esitetään hyvässä kunnossa. Kauniit rungon mittasuhteet. Hyvin kulmautunut takaa, melko hyvin edestä. Liikkuu kevyesti ja riehakkaasti. Hieno häntä. Hyvä turkin laatu. Miellyttävä luonne."

Aivan ensimmäisten joukossa emme tippuneet pois kehästä, mutta emme myöskään selvinneet viiden parhaan koiran loppukehään. Sen sijaan Noidan äiti, Nutukas Illusia valittiin VET-n 1., siskopuoli Nutukas Ursula AVO2-n 4. ja veli Omituinen Ohtonen AVO1-u 2.


Loppuun kuvapläjäys sunnuntailta.

Kaunein häntä -kilpailun voittaja.

Puuluuhki-palkinto poropaimennuskilpailuissa parhaiten menestyneelle paimensukuiselle. Nutukas Örkkö-Hörkkö.

Agility-kiertopalkinto parhaille agiliitäjille. Susanna ja Nutukas Ursula, Ursa.

Joku pieni ja liikuttavan söpö lappalaispentu, Nennikan pentuja huhuttiin.

Omituinen Pihkakinttu, Pihka, ja Sirene.

Aina Valpas Oikeasti Odotettu, Oodi, ja emäntänsä Elina.

Marika ja Ursa. Ja Ursan ilme.

Joku öykkäri.

Huokaus. Pentuja.

Omituinen Metsähippa, Hippa, ja Susanna.


Kohta on meidän huki.

Nutukas Illusia, Luna, ja Susanna.


Pihka syynissä.
Kaikki kuvat otti Antti :)

4 kommenttia:

 1. Hienoja räpsyjä ja upeita koiria! Ja kappas kun mekin ollaan osuttu linssiin :) Ihanainen Noita on tuon juoksutuskuvasarjan perusteella syttynyt hyvin niihin agihyppyihin, hih ;)

  Oodikin olisi mielellään antanut Noidan siskolle Pihkalle kyytiä yhdessä vaiheessa, kun satuttiin lähituntumaan toisen kehän laidalla. Ehkä se on tuo Pihkan mahtava ja erityislaatuinen "shamaanin koira" -katse, joka saa herneen iskeytymään nenukkiin.

  Onnea vaan kaikille Omituisille, kauniita ja taitavia koiria koko sakki!

  VastaaPoista
 2. Onnea Oodille menestyksestä meidän sarjassa! Nätisti Oodi esiintyi ja siitä tietysti kehut myös emännälle :)

  Sinäpä sen sanoit. Pihkan shamaanin koira -katse on kyllä sen verran tiukka, että Noidan puntti alkaa tutista saman tien..

  VastaaPoista
 3. Hyvä Noita!!! ja Antille pointsit matkustamisesta ;) Meillä ei ole vieläkään yhtään jaksettu katsoa tulevia ntly reissuja vaikka ilmeisesti niihinkin pitäisi edes kerran kesällä raahautua... Me tosin kynittiin eilen villahousut capri malliin ja permanentti poistettiin. Lopputuloksena konkkeli pikkupää, joten.. Mutta jos ei joka päivä puolta metsää kanneta kotiin lenkkien jälkeen :)

  VastaaPoista
 4. Jee, onneksi Antti on räpsinyt. Ite en ole kerinnyt vielä saada edes kuvia koneelle, saati muokata julkiseen levitykseen. Tulin kotia eilen vähän vaille kahentoista, nukuin aamulla pitkään ja läksin iltavuoroon töihin. Töiden jälkeen en ole kerinnyt käydä kuin lenkillä ja saunassa. Huomenna on onneksi vapaapäivä ja voipi päivitellä kuveja. :D

  Hyvä meidän jengi jälleen!! Meitsi on ylpeä meistä kaikista!

  Harmittaa kyllä, etten nähnyt Noitaa ja Pihkaa kehässä. Sunnuntaina iltapäivästä en kerinnyt muuta kuin kytätä omia vuoroja kehiin. Pohkeet oli jopa kovilla... Kuvien perusteella tytsyt on kuitenkin esiintyneet varsin kivasti - mitä nyt Noita pienellä extrailolla. Se on Noita se. ;)

  VastaaPoista