26. kesäkuuta 2014

Kissalle ulkohäkki

Onhan tuota suunniteltu aina siitä asti, kun Myy meille muutti. Mutta nyt se on valmis! Tällä viikolla Antti tarttui toimeen ja rakensi kissalle upean ulkohäkin. Ja voi että, miten Mymmeli on häkkiinsä tykästynyt!

Rakennustyöt aloitettiin tiistaina kaivamalla perustukset. Siitä lähti häkki sitten nousemaan. Apujoukot olivat luonnollisesti tiiviisti mukana projektissa. Meikäläinen sai kunnian olla lähinnä avustavana jäsenenä suunnittelutyössä sekä hoitaa muonituksen.
Noitaa naurattaa, kaikenlaisia hulluutuksia sitä kissoille rakennetaan.


Myy valvoo tarkkana häkin pystytystä.


Antti rakensi Myylle häkkiin tasoja ja portaita kiipeilemistä varten. Kyllä on katin hyvä nyt kyttäillä lintuja lepotasanteelta. Häkki on suojattu sateelta ja lumelta valokatteella ja pohjalle levitettiin kuorikatetta, jotteivat rikkaruohot heti pääsisi valoittamaan sen pohjaa. Myy pääsi heti tarkastamaan työn tuloksia.
Häkki jää kivasti varjon puolelle heti keskipäivän jälkeen, ei paistu kattipahanen auringossa. 


Ihmisen mentävä ovi tehtiin häkin päätyyn.


Kulku ulkohäkkiin tapahtuu keittiön pikkuikkunasta, jota voi nyt kesällä pitää vaikka koko ajan auki. 

Suunnitelmissa olisi etsiä ja tuoda tarhaan vielä oikea puunrunko, jota pitkin Myy voisi kiivetä korkeuksiin ja jota vasten kynsiä olisi hyvä teroitella. Tekisi mieli virittää kisulle häkkiin myös jonkunlainen löhöilypeti. Jos jollakulla on hyvä vinkki kissan riippukeinun rakentamiseen, otetaan ohjeita vastaan. 

2 kommenttia:

  1. On muuten hieno!! :D Loistavaa työtä niin suunnittelun ja toteutuksenkin saralla, kyllä Myyn kelpaa!

    VastaaPoista
  2. Hieno on mutta tosiaan kannattaisi laittaa vaikka ihan vain maahan puunrungon kappale. Siihen on sitten hyvä terottaa kynsiä. Vielä laittaisin sen löhöilypaikan, kaikista yksinkertaisin on vaikka muovituoli jossa taiteltuna vanha räsymatto. Molemmat kestävät kosteutta ja mattokin kuivuu yllättävän nopeasti ulkona. Tai jos tahtoo hemmotella kissaansa niin voi ostaa niitä ulkoterassille tarkoitettuja tyynyjä tuoliin, nehän tuntuvat aina kuivilta, tai melkein.

    VastaaPoista