15. helmikuuta 2013

Linkki luonnetestivideoon

Noidan luonnetesti 2.12.-12 Helsingissä (Vinkki: Noidan video löytyy ihan ketjun lopusta)

Linkki vie Lapikas-foorumille, josta löytyy samasta viestiketjusta pitkä lista testattuja lappalaiskoiria. Veikkaisin, että suurin osa kautta aikain testatuista lappalaiskoirista. Noidan testivideon on kuvannut Petri Hallberg, kiitokset hänelle laadukkaasta tallenteesta ja leikkauksesta! 

Videota katsellessa tulee hyvä mieli, kyllä siitä Noidan tunnistaa! Vaikka kuinka pientä koiraa jännittäisi tai arveluttaisi, häntä ei lakkaa heilumasta. Siinä näkyy Noidan elämänfilosofia - ja vankkumaton luotto ihmisen perimmäiseen hyvyyteen. ;) 

Jännää, miten korvat ummessa sitä itse testin läpi viipotti, en meinaan yhtään muistanut, että Noita haukkui noin paljon. Paljon ja kaikelle. Kyllähän se haukkuherkkä hieman onkin, epävarmuuttaan monesti louskuttaa ja testissä se näkyi. Videota katsellessa ymmärrän myös paremmin, miksi Noita katsottiin testissä erittäin vilkkaaksi. Luonnetestin yksi tarkoitushan on normikuvioita rikkomalla saada koira sellaiseen mielentilaan, jossa sen ei luojan kiitos joka päivä tarvitse olla. Pohjimmiltaan Noita taitaakin olla aika vilkas, kaikenlaista kuuleva ja näkevä otus, mutta koska se toisaalta on myös aika letkeä ja reipas koira, sen ei tarvitse joka asiaan reagoida. Ehkäpä vilkkaus tekee siitä juuri noitamaisen hupsun ja helposti kaikesta uudesta innostuvan pikkukoiran. Arjessa enimmäkseen kuulee Noidasta vain kommentteja, miten rauhallinen ja kiltti koira se on. Ehkä siksi tuo termi vilkas alkuun hämmensikin.

2 kommenttia:

  1. Ihana Noita! Videolta antaa hyväntuulisen ja kivasti kasassa pysyvän koiran vaikutelman tällaiselle amatöörikatselijalle. :)

    VastaaPoista
  2. Eilettäin vasta sain katsottua Noidan lt-videon (kotikoneella ei videot toimi, joten piti nyt sitten vähän töistä livetä...). Olihan mukavaa katsottavaa, mukavasti heilui häntä ja tukevasti omin tassuin viipotteli Noita testin läpi :)

    VastaaPoista